loader image

Print Options:

Αλμυρά Κουλουράκια με Τυρί και Ντομάτα

Yields1 Serving

Αυτά τα αλμυρά κουλουράκια με τυρί και ντομάτα είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας! Εύκολα στην παρασκευή, αρωματικά και πεντανόστιμα, θα τα λατρέψουν όλοι.

Αλμυρά Κουλουράκια με Τυρί και Ντομάτα

Υλικά:
 800 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Μύλοι Κομοτηνής
 200 γρ. αλεύρι Μύλοι Κομοτηνής κίτρινο
 1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
 2 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
 200 ml ελαιόλαδο
 200 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο πολύ ψιλό
 Βασιλικό τριμμένο (η ποσότητα κατά προτίμηση!)
 Ρίγανη τριμμένη (η ποσότητα κατά προτίμηση!)
 Ελάχιστο αλάτι
 Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
 1 πιπεριά πράσινη τριμμένη
 1 μέτριο καρότο τριμμένο
Εκτέλεση:
1

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά, μαζί και το μπεικιν παουντερ εκτός από το αλεύρι.

2

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σαν βροχή το αλεύρι εναλλάξ (κίτρινο και για όλες τις χρήσεις) μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι! (Σημείωση η ποσότητα στο αλεύρι μπορεί να αλλάξει λίγο και αυτό εξαρτάται από τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά.)

3

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε σκεπασμένη με μία πετσέτα για μισή ώρα ώστε να μπορούμε να πλάθουμε πιο εύκολα!

4

Τέλος πλάθουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε, απλώνουμε τα κουλουράκια σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσάφι χρώμα.

5

Καλή σας επιτυχία!